HBOR proširio listu u turizmu, pogledajte tko sve može dobiti kredit

Bez autora
Jun 12 2013

Zahvaljujući izmjenama programa Turizam, kredite Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) od sad mogu dobivati i mali iznajmljivači smještaja, po prvi put u program kreditiranja mogu se uključiti i difuzni hoteli, energetski učinkoviti hoteli te ploveći hoteli, uključujući i tradicijske obrtnike koji grade izvorne hrvatske brodove za turističku namjenu unutar hrvatskih voda. Financirat će se i mali i tematizirani kampovi, te dodatni sadržaji kojiproširuju ponudu smještajnih objekata, kao što su bazeni, teniski tereni, dječja igrališta ili wellness centri, golf vježbališta, akvariji, muzejsko izložbeni prostori, tematski parkovi i slični sadržaji za povećanje konkurentnosti. Korisnici HBOR-ovih kredita mogu biti trgovačka društva, obrtnici i ustanove, a kredit se odobrava u kunama, uz smanjenu godišnju kamatnu stopu od 2, 3 ili 5 posto, koja će biti aktualna do kraja ove godine.

HBOR proširio listu u turizmu, pogledajte tko sve može dobiti kreditZahvaljujući izmjenama programa Turizam, kredite Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) od sad mogu dobivati i mali iznajmljivači smještaja, po prvi put u program kreditiranja mogu se uključiti i difuzni hoteli, energetski učinkoviti hoteli te ploveći hoteli, uključujući i tradicijske obrtnike koji grade izvorne hrvatske brodove za turističku namjenu unutar hrvatskih voda.

Financirat će se i mali i tematizirani kampovi, te dodatni sadržaji kojiproširuju ponudu smještajnih objekata, kao što su bazeni, teniski tereni, dječja igrališta ili wellness centri, golf vježbališta, akvariji, muzejsko izložbeni prostori, tematski parkovi i slični sadržaji za povećanje konkurentnosti.

Korisnici HBOR-ovih kredita mogu biti trgovačka društva, obrtnici i ustanove, a kredit se odobrava u kunama, uz smanjenu godišnju kamatnu stopu od 2, 3 ili 5 posto, koja će, kako je na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo Anton Kovačev, predsjednik uprave HBOR-a, biti aktualna do kraja ove godine. Najmanji iznos kredita je 700 tisuća kuna, a kreditira se do 75 posto predračunske vrijednosti investicije bez PDV-a. Rok otplate kredita je 17 godina, uključujući i mogućnost počeka od 4 godine.

HBOR je u prvih pet mjeseci ove godine za turizam odobrio oko 500 milijuna kuna kredita, s time da je 97 posto od tog iznosa odobreno za investicije u turizmu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik